„ტექნიკური რეგლამენტი − სურსათში/სურსათზე და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების წარმოებისათვის გამოსაყენებლად (ავტორიზებული) დაშვებული შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების შესახებ“ დამტკიცების თაობაზე“ საქართველოს მთავრობის 2021 წლის 28 სექტემბრის №479 დადგენილებაში ცვლილების შეტანის შესახებ

„ტექნიკური რეგლამენტი − სურსათში/სურსათზე და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების წარმოებისათვის გამოსაყენებლად (ავტორიზებული) დაშვებული შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების შესახებ“ დამტკიცების თაობაზე“ საქართველოს მთავრობის 2021 წლის 28 სექტემბრის №479 დადგენილებაში ცვლილების შეტანის შესახებ
დოკუმენტის ნომერი 411
დოკუმენტის მიმღები საქართველოს მთავრობა
მიღების თარიღი 11/12/2024
დოკუმენტის ტიპი საქართველოს მთავრობის დადგენილება
გამოქვეყნების წყარო, თარიღი ვებგვერდი, 12/12/2024
სარეგისტრაციო კოდი 300160070.10.003.024806
411
11/12/2024
ვებგვერდი, 12/12/2024
300160070.10.003.024806
„ტექნიკური რეგლამენტი − სურსათში/სურსათზე და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების წარმოებისათვის გამოსაყენებლად (ავტორიზებული) დაშვებული შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების შესახებ“ დამტკიცების თაობაზე“ საქართველოს მთავრობის 2021 წლის 28 სექტემბრის №479 დადგენილებაში ცვლილების შეტანის შესახებ
საქართველოს მთავრობა
„ტექნიკური რეგლამენტი − სურსათში/სურსათზე და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების წარმოებისათვის გამოსაყენებლად (ავტორიზებული) დაშვებული შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების შესახებ“ დამტკიცების თაობაზე“ საქართველოს მთავრობის 2021 წლის 28 სექტემბრის №479 დადგენილებაში ცვლილების შეტანის შესახებ
 

საქართველოს მთავრობის

დადგენილება №411 

2024 წლის 11 დეკემბერი

   ქ. თბილისი

 

„ტექნიკური რეგლამენტი − სურსათში/სურსათზე და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების წარმოებისათვის გამოსაყენებლად (ავტორიზებული) დაშვებული შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების შესახებ“ დამტკიცების თაობაზე“ საქართველოს მთავრობის 2021 წლის 28 სექტემბრის №479 დადგენილებაში ცვლილების შეტანის შესახებ

მუხლი 1
„ნორმატიული აქტების შესახებ“ საქართველოს ორგანული კანონის მე-20 მუხლის მე-4 პუნქტის შესაბამისად, „ტექნიკური რეგლამენტი − სურსათში/სურსათზე და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების  წარმოებისათვის გამოსაყენებლად (ავტორიზებული) დაშვებული  შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების შესახებ“ დამტკიცების თაობაზე“ საქართველოს მთავრობის 2021 წლის 28 სექტემბრის №479 დადგენილებაში (www.matsne.gov.ge, 30/09/2021, 300160070.10.003.023035) შეტანილ იქნეს ცვლილება და დადგენილებით დამტკიცებული „ტექნიკური რეგლამენტის – სურსათში/სურსათზე და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების წარმოებისათვის გამოსაყენებლად (ავტორიზებული) დაშვებული შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების შესახებ“:

1. მე-2 მუხლის პირველი პუნქტის პრეამბულა ჩამოყალიბდეს შემდეგი რედაქციით:

„1. ამ ტექნიკური რეგლამენტის მიზნებისთვის გამოყენებულ ტერმინებს აქვს შემდეგი მნიშვნელობა:“.

2.  მე-2 მუხლის პირველ პუნქტს დაემატოს შემდეგი შინაარსის „ლ“ ქვეპუნქტი:

„ლ) პრეპარატი შესაბოლი არომატიზატორების ნარევი ან ერთი ან რამდენიმე შესაბოლი არომატიზატორის ნარევი სურსათის ისეთ სხვა ინგრედიენტებთან, როგორებიცაა არომატიზატორები, საკვებდანამატები, ფერმენტები ან გადამტანები, შესაბოლი არომატიზატორის შენახვის, რეალიზაციის სტანდარტიზაციის, განზავების ან გახსნის ხელშეწყობის მიზნით.“.

3. დანართი „სურსათში/სურსათზე გამოსაყენებლად და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების მისაღებად/წარმოებისათვის დაშვებული (ავტორიზებული) წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების სია“ ჩამოყალიბდეს თანდართული რედაქციით.

მუხლი 2
დადგენილება ამოქმედდეს გამოქვეყნებისთანავე.

პრემიერ-მინისტრიირაკლი კობახიძე



„დანართი
სურსათში/სურსათზე გამოსაყენებლად და/ან წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების მისაღებად/წარმოებისათვის დაშვებული  (ავტორიზებული) წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების პირველადი პროდუქტების სია

მინიშნება 1. მაქსიმალური დონეები არის ბაზარზე განთავსებულ სურსათში/სურსათზე არსებული დონეები. ამ პრინციპიდან გამონაკლისია მშრალი და/ან კონცენტრირებული სურსათი, რომელიც ექვემდებარება აუცილებელ აღდგენას; ამ შემთხვევაში მაქსიმალური დონე გამოყენებულ უნდა იქნეს ეტიკეტზე განთავსებული ინსტრუქციის შესაბამისად აღდგენილი სურსათისათვის, გაზავების მინიმალური კოეფიციენტის გათვალისწინებით. თუ წარმოებული შესაბოლი არომატიზატორების მისაღებად/წარმოებისათვის გამოიყენება პირველადი პროდუქტები, მაქსიმალური დონეები შესაბამისად უნდა იქნეს კორექტირებული.

მინიშნება 2. თუ სურსათში/სურსათზე გამოიყენება კომბინირებული შესაბოლი არომატიზატორები, თითოეული მათგანის ინდივიდუალური რაოდენობა შემცირებულ უნდა იქნეს პროპორციულად.

მინიშნება 3. თუ შესაბოლი არომატიზატორი დაშვებულია გადამუშავებულ ხორცში  (სურსათის კატეგორია 08.2.) ან გადამუშავებული თევზისა და თევზჭერის პროდუქტის (სურსათის კატეგორია 09.2)   გამოყენებისათვის და ამ პროდუქტების შებოლვა ხდება შესაბოლ კამერაში   არომატიზატორების კვამლის რეგენერაციით, მათი გამოყენება უნდა მოხდეს კარგი საწარმო პრაქტიკის შესაბამისად.

მინიშნება 4. შესაბოლი არომატიზატორების არსებობა დაშვებულია:

ა) შედგენილ (კომბინირებულ) სურსათში, გარდა დანართით განსაზღვრული სურსათისა, თუ პირველადი პროდუქტი შედგენილი   სურსათის ერთ-ერთ ინგრედიენტში გამოსაყენებლად მაინც არის დაშვებული;

ბ) სურსათში, რომელიც სრულად უნდა იქნეს გამოყენებული შედგენილი (კომბინირებული) სურსათის დამზადებისათვის, იმ პირობით, თუ შედგენილი (კომბინირებული) სურსათი შეესაბამება ამ ტექნიკური რეგლამენტით განსაზღვრულ მოთხოვნებს.

მინიშნება 5. პრეპარატები, რომლებიც შეიცავს შესაბოლი არომატიზატორების პირველად პროდუქტებს: SF-001, SF-002, SF-003, SF-004, SF-005, SF-006, SF-008 ან SF-009 და ჩვეულებრივ ამ სახით არ მოიხმარება სურსათად, შესაძლებელია, ბაზარზე განთავსებულ იქნეს:

ა) 2029 წლის 1 ივლისამდე − დანართით განსაზღვრული (*)-ით აღნიშნული სურსათის კატეგორიებში გამოსაყენებლად;

ბ) 2026 წლის 1 ივლისამდე − დანართით განსაზღვრული (**)-ით   აღნიშნული სურსათის კატეგორიებში გამოსაყენებლად.

შენიშვნა: მოთხოვნები არ ვრცელდება ამ ტექნიკური რეგლამენტით განსაზღვრულ შემდეგ სურსათზე: „ფორმულა ჩვილი ბავშვებისათვის“,   „ჩვილ ბავშვთა დამატებითი კვებისათვის განკუთვნილი ფორმულა“, „მარცვლოვნების ფუძეზე (საფუძველზე) წარმოებული სურსათი“, „ბავშვთა კვებისათვის განკუთვნილი სურსათი“ და „განსაკუთრებული სამედიცინო დანიშნულების დიეტური სურსათი ჩვილი და ადრეული ასაკის ბავშვებისათვის.

უნიკალური კოდი

SF-001

პროდუქტის დასახელება

სკანსმოკი PB 1110 (Scansmoke PB 1110)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

Azelis Denmark A/S

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

Lundtoftegaardsvej 95

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

 

1. საწყისი მასალები:

- 90 % ევროპული წიფელი (Fagus sylvatica),

- 10 %  მუხა  (Quercus alba)

2.სპეციფიკაციები:

- pH: 2,1 - 2,9

- წყალი: 47,0 - 56,0%

- მჟავა ( ძმარმჟავით გამოხატული): 8 - 12%

- კარბონილის ნაერთები: 17 - 25%

- ფენოლები (როგორც სირინგოლი, მგ / გ): 10,5 - 20,1

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: <5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: <3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: <1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

 

01.7. ყველი და ყველის  პროდუქტები(*)         

2,0

02. ცხიმები და ზეთები და ცხიმისა  და ზეთის ემულსიები(**)

0,002

03. საკვებად განკუთვნილი ყინული(**)

0,005

05.  საკონდიტრო ნაწარმი(**)

0,5

08.1.2. ხორცის ნახევარფაბრიკატი/ დამზადებული ხორცი(*)

2,0

08.2. გადამუშავებული ხორცი(*)

2,0

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი, მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით(*)

2,0

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)(*)

2,0

12.2. მწვანილი, სანელებლები, სუნელები(**)

2,3

12.5.სუპები და ბულიონები(**)

0,23

12.6. სოუსები(**)

1,0

12.7. სალათები და  არომატული სპრედები ბუტერბროდისათვის(**)

0,23

14.1. უალკოჰოლო სასმელები(**)

0,02

14.2. ალკოჰოლიანი სასმელები, მათ შორის, მათი უალკოჰოლო ან დაბალალკოჰოლიანი შემცვლელები (ანალოგები)(**)

0,02

15. მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)(**)

2,0

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-002

პროდუქტის დასახელება

ზესტი სმოკი კოდი 10 (Zesti Smoke Code 10)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

Mastertaste

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

Draycott Mills Cam, Dursley, Gloucestershire GL11 5NA,  UNITED KINGDOM

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

 

1. საწყისი მასალები:

- 50-60 % ჰიკორი (ოვალური თხილი - Carya ovata)

-40-50 %  მუხა  (Quercus alba)

2. სპეციფიკაციები:

- pH: 2,0 - 2,5

- წყალი: 62,3 – 65,7 %

- მჟავა ( ძმარმჟავით გამოხატული): 10,5 – 11 %

- კარბონილის ნაერთები (გ/100 მლ) : 17 - 25%

- ფენოლები (მგ / მლ): 12 - 22

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01.7.   ყველი და ყველის  პროდუქტები(*)       

0,50

01.8. რძის  ანალოგები, მათ შორის,  გამათეთრებლები   სასმელებში გამოსაყენებლად  (გრანულები ან თხევადი ფორმით)(**)

0,50

04.2. ხილი და ბოსტნეული გადამუშავებული(**)

0,30

08.1.2. ხორცის ნახევარფაბრიკატი/ დამზადებული ხორცი(*)

2,5

08.2. გადამუშავებული ხორცი(*)

2,5

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი, მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით(*)

2,0

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)(*)

2,0

12.2. მწვანილი, სანელებლები, სუნელები(**)

3,0

12.5. სუპები და ბულიონები(**)

0,30

12.6. სოუსები(**)

1,0

12.9. ცილოვანი პროდუქტები, გარდა 01.8 კატეგორიით განსაზღვრული პროდუქტებისა(**)

1,0

15.მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)(**)

3,0

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-003

პროდუქტის დასახელება

სმოკ კონცენტრატი 809045 (Smoke Concentrate 809045)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

Symrise AG

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

Mühlenfeldstraße 1 37603, Holzminden, GERMANY

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

1. საწყისი მასალა

ევროპული წიფელი (Fagus sylvatica),

2.სპეციფიკაციები:

- pH: 2,0 – 3,0

- წყალი: 5 – 15  %

- მჟავა ( ძმარმჟავით გამოხატული): 8 – 15  %

- კარბონილის ნაერთები  : 10 - 20%

- ფენოლები : 0,2 – 0,6 %

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01.რძის პროდუქტები და მათი ანალოგები(**)

0,50

04.2.ხილი და ბოსტნეული გადამუშავებული(**)

0,30

06.4.5. მაკარონის ნაწარმი შიგთავსით (რავიოლი და მსგავსი)(**)

1,0

07.1. პური და ფუნთუშეული(**)

0,60

07.2.  კაზმული პურფუნთუშეულის ნაწარმი(**)

0,60

08. ხორცი(*)

0,60

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით(*)

0,60

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)(*)

0,60

12.2. მწვანილი, სანელებლები, სუნელები(**)

3,0

12.5. სუპები და ბულიონები(**)

0,60

12.6. სოუსები(**)

4,0

12.7. სალათები და არომატიზებული სპრედები სენდვიჩისათვის(**)

1,0

12.9. ცილოვანი პროდუქტები, გარდა 01.8 კატეგორიით განსაზღვრული პროდუქტებისა(**)

1,0

15. მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)(**)

3,0

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-004

პროდუქტის დასახელება

 სკანსმოკ SEF 7525 (Scansmoke SEF 7525)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

Azelis Denmark A/S

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

Lundtoftegaardsvej 95, 2800 Lyngby , DENMARK

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

1. საწყისი მასალები:

-35 % წითელი მუხა (Quercus rubra),

-35 %  თეთრი მუხა  (Quercus alba),

-10 % შაქრის ნეკერჩხალი (Acer saccharum),

-10 % წიფელი (Fagus grandifolia)

- 10 % ჰიკორი (ოვალური თხილი)  (Carya ovata)

2.სპეციფიკაციები:

- წყალი:  0,3 – 0,9   %

- მჟავა ( ძმარმჟავით გამოხატული): 0,09 – 0,25  %

- კარბონილის ნაერთები (გ/100 მლ)  : –1.2-3.0 %

- ფენოლები (მგ/მლ) : 8-12 %

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01. რძის ნაწარმი და ანალოგიური პროდუქტები(**)

0,16

02. ცხიმები და ზეთები. ცხიმისა და ზეთის ემულსიები(**)

0,05

04.2. ხილი და ბოსტნეული გადამუშავებული(**)

0,05

05. საკონდიტრო ნაწარმი(**)

0,08

06. მარცვლოვნები და მარცვლოვნების პროდუქტები (ბურღული)(**)

0,05

07.1.  პური და ფუნთუშეული(**)

0,08

07.2. კაზმული პურფუნთუშეულის ნაწარმი(**)

0,08

08. ხორცი(*)

0,16

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით(*)

0,16

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)(*)

0,16

10.2. გადამუშავებული კვერცხი და კვერცხის პროდუქტები(**)

0,05

12.2. მწვანილი, სანელებლები, სუნელები(**)

0,18

12.5. სუპები და ბულიონები(**)

0,05

12.6. სოუსები(**)

0,05

12.7. სალათები და არომატიზებული სპრედები სენდვიჩისათვის(**)

0,05

12.9. ცილოვანი პროდუქტები, გარდა 01.8 კატეგორიით განსაზღვრული პროდუქტებისა(**)

0,05

14.1. უალკოჰოლო სასმელები(**)

0,05

14.2. ალკოჰოლიანი სასმელები, მათ შორის, მათი უალკოჰოლო ან დაბალალკოჰოლიანი შემცვლელები (ანალოგები)(**)

0,05

15. მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)(**)

0,08

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-005

პროდუქტის დასახელება

სმოკეზ ც-10 (SmokEz C-10)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

Red Arrow Products Company LLC

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

P.O. Box 1537

 633 South 20th street

Manitowoc, WI 54221- 1537, USA

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

1. საწყისი მასალები:

25 – 60 %  - შაქრის ნეკერჩხალი(Acer saccharum):

10 – 40 %  -   მუხა (Quercus alba):

10 – 25 % - ჰიკორი  (ოვალური თხილი) (Carya ovata)

0 – 15 %  (საერთო რაოდენობა)  – იფანი (Fraxinus americana), არყი  (Betula papyrifera და Betula alleghanisensis), ალუბალი (Prunus serotina), წიფელი (Fagus grandifolia)

2. სპეციფიკაციები:

- pH – 2,15 – 2,6

- წყალი: 60,7 – 65,1 %

- მჟავა  (ძმარმჟავით გამოხატული): 10,5 – 12,0  %

- კარბონილის ნაერთები : 12,0- 17,0 %

- ფენოლები : 10,0 – 15,0 (მგ/მლ)

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01.7. ყველი და ყველის  პროდუქტები(*)          

0,20

08.1.2. ხორცის ნახევარფაბრიკატი/ დამზადებული ხორცი(*)

2,5

08.2. გადამუშავებული ხორცი(*)

2,5

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით(*)

2,0

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)(*)

2,0

12.2. მწვანილი, სანელებლები, სუნელები(**)

3,0

12.6. სოუსები და მსგავსი პროდუქტები(**)

3,0

15. მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)(**)

3,0

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-006

პროდუქტის დასახელება

სმოკეზ ენვირო - 23 (SmokEz Enviro-23)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

Red Arrow Products Company LLC

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

P.O. Box 1537

 633 South 20th street

Manitowoc, WI 54221- 1537, USA

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

1. საწყისი მასალები:

25 – 65 %  - შაქრის ნეკერჩხალი (Acer saccharum):

20 – 75 %  -   მუხა (Quercus alba):

 0 – 15 %  (საერთო რაოდენობა) - ჰიკორი  (ოვალური თხილი) (Carya ovata), იფანი (Fraxinus americana), არყი  (Betula papyrifera და Betula alleghanisensis), ალუბალი (Prunus serotina), წიფელი (Fagus grandifolia)

2.სპეციფიკაციები:

- pH – 2,8 – 3,2

- წყალი: 57,0 – 64,4  %

- მჟავა  ( ძმარმჟავით გამოხატული): 6,0 – 7,0  %

- კარბონილის ნაერთები  : 16,0- 24,0 %

- ფენოლები  : 10,0 – 16,0 (მგ/მლ)

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01.7. ყველი და ყველის  პროდუქტები(*)          

2,0

08.1.2. ხორცის ნახევარფაბრიკატი/ დამზადებული ხორცი(*)

5,0

08.2. გადამუშავებული ხორცი(*)

5,0

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით(*)

2,0

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)(*)

2,0

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-007

პროდუქტის დასახელება

  ტრედისმოკ ტმ  ე მაქს (Tradismoke TM A MAX)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

Nactis

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

36, rue Gutenberg – ZI La Marinière

 91070 Bondoufle

 FRANCE

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

1. საწყისი მასალები:

წიფელი (Fagus grandifolia)

2. სპეციფიკაციები:

- pH – 1,5 – 2,5

- წყალი: 50,0 – 58,0  %

- მჟავა  ( ძმარმჟავით გამოხატული): 13,0 –16,0  %

- კარბონილის ნაერთები  : 17,0- 22,0 %

- ფენოლები  : 30,0 – 45,0 (მგ/მლ)

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01.4. არომატიზებული ფერმენტირებული რძის ნაწარმი, მათ შორის თერმულად დამუშავებული პროდუქტები

1,0

01.6.3. ნაღების სხვა კატეგორიები

1,0

01.7.3. ყველის საჭმელად ვარგისი ზედაპირი

1,0

01.7.5. გადამუშავებული ყველი

1,0

02. ცხიმები და ზეთები,  ცხიმისა და ზეთის ემულსიები

1,0

08.1.2. ხორცის ნახევარფაბრიკატი/ დამზადებული ხორცი

4,0

08.2. გადამუშავებული ხორცი

4,0

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით

4,0

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)

4,0

12.2. მწვანილი, სანელებლები, სუნელები

1,0

12.5. სუპები და ბულიონები

0,50

12.6. სოუსები

1,0

14.1. უალკოჰოლო სასმელები

0,10

14.2. ალკოჰოლიანი სასმელები, მათ შორის, მათი უალკოჰოლო ან დაბალალკოჰოლიანი შემცვლელები (ანალოგები)

0,10

15. მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)

1,0

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-008

პროდუქტის დასახელება

 პროფაგუს - სმოკ რ709 (proFagus-Smoke R709)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

ProFagus Gmbh

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

Uslarer Strasse 30

 37194 Bodenfelde

 GERMANY

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

1.საწყისი მასალები:

-  90 %  ევროპული წიფელი (Fagus sylvatica),

- 10 %  მუხა (Quercus alba)

2.სპეციფიკაციები:

- pH – 2,0 – 2,5

- წყალი: 76,7 – 83,5  %

- მჟავა (ძმარმჟავით გამოხატული): 10,5 –12,5 მგ/ლ

- კარბონილის ნაერთები  : 5,0- 10,0 %

- ფენოლები  : 5,0 – 10,0 %

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01.7. ყველი და ყველის  პროდუქტები(*)         

2,5

02. ცხიმები და ზეთები. ცხიმისა და ზეთის ემულსიები(**)

0,002

03. საკვებად განკუთვნილი ყინულები(**)

0,005

04.2. ხილი და ბოსტნეული გადამუშავებული(**)

0,55

05. საკონდიტრო ნაწარმი(**)

0,10

08.1.2. ხორცის ნახევარფაბრიკატი/ დამზადებული ხორცი(*)

2,5

08.2. გადამუშავებული ხორცი(*)

2,5

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით(*)

2,5

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)(*)

2,5

12.2. მწვანილი, სანელებლები, სუნელები(**)

4,0

12.4. მდოგვი(**)

0,10

12.5. სუპები და ბულიონები(**)

0,28

12.6. სოუსები(**)

1,5

12.7. სალათები და  არომატიზებული  სპრედები ბუტერბროდისათვის(**)

0,40

14.1. უალკოჰოლო სასმელები(**)

0,10

14.2. ალკოჰოლიანი სასმელები, მათ შორის მათი უალკოჰოლო ან დაბალალკოჰოლიანი შემცვლელები (ანალოგები)(**)

0,02

15. მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)(**)

2,5

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-009

პროდუქტის დასახელება

(ფუმოკომპ) Fumokomp

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

Kompozíció Kft

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

Kompozíció Kft, 2053 Herceghalom, HUNGARY

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

1. საწყისი მასალები:

-  85 %  ევროპული წიფელი (Fagus sylvatica),

- 15 %  ევროპული რცხილა  (Carpinus betulus)

2. სპეციფიკაციები:

- წყლის შემცველობა < 2 %

- მჟავა  ( ძმარმჟავით გამოხატული): 1,0 – 8,0%

- კარბონილის ნაერთები  : 25,0- 30,0 %

- ფენოლები : 15,0 – 60,0 %

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01.4. არომატიზებული ფერმენტირებული რძის ნაწარმი, მათ შორის, თერმულად დამუშავებული პროდუქტები(**)

0,06

01.6.3. ნაღების სხვა კატეგორიები(**)

0,06

01.7. ყველი და ყველის  პროდუქტები(*)         

0,06

01.8. რძის  ანალოგები, მათ შორის,  გამათეთრებლები   სასმელებში გამოსაყენებლად  (გრანულები ან თხევადი ფორმით)(**)

0,06

02. ცხიმები და ზეთები. ცხიმისა და ზეთის ემულსიები(**)

0,06

03. საკვებად განკუთვნილი ყინული(**)

0,06

04.2. ხილი და ბოსტნეული გადამუშავებული(**)

0,06

05. საკონდიტრო ნაწარმი(**)

0,06

06.3. საუზმე მარცვლოვნების ფუძეზე (საფუძველზე) ბურღულეული(**)

0,06

06.4.5. მაკარონის ნაწარმი შიგთავსით (რავიოლი და მსგავსი)(**)

0,06

06.5.ვერმიშელი (ლაფშა)(**)

0,06

06.6. ფქვილნარევი, ათქვეფილი ნახევრად თხევადი ან თხევადი ნაწარმი პანირებისათვის(**)

0,06

06.7.წინასწარ მომზადებული  ან გადამუშავებული  მარცვლოვნები(**)

0,06

07.1. პური და ფუნთუშეული(**)

0,06

07.2. კაზმული პურფუნთუშეულის ნაწარმი(**)

0,06

08.ხორცი(*)

0,06

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით(*)

0,06

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)(*)

0,06

10.2. გადამუშავებული კვერცხი და კვერცხის პროდუქტები(**)

0,06

12.2. მწვანილი, სანელებლები, სუნელები(**)

0,06

12.3. ძმარი(**)

0,06

12.4. მდოგვი(**)

0,06

12.5. სუპები და ბულიონები(**)

0,06

12.6. სოუსები(**)

0,06

12.7. სალათები და სპრედები სენდვიჩისათვის(**)

0,06

12.9. ცილოვანი პროდუქტები, გარდა 01.8 კატეგორიით განსაზღვრული პროდუქტებისა(**)

0,06

13.3. დიეტური სურსათი წონის კონტროლისათვის, რომელიც გამიზნულია საკვების დღიური ნორმის სრულად ან ნაწილობრივ ჩასანაცვლებლად (სრული დღიური დიეტის  ან ნაწილის)(**)

0,06

13.4. სურსათი, რომლის მოხმარება შეუძლია მომხმარებელს, რომელსაც აქვს გლუტენის (წებოგვარა)  აუტანლობა(**)

0,06

14.1.4. არომატიზებული სასმელები(**)

0,06

14.1.5.2. სხვა (სასმელები)(**)

0,06

14.2. ალკოჰოლური სასმელები, უალკოჰოლო და დაბალალკოჰოლიანი სასმელები(**)

0,06

15. მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)(**)

0,06

16. დესერტები, გარდა 01, 03 და 04 კატეგორიებით განსაზღვრული პროდუქტებისა(**)

0,06

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

უნიკალური კოდი

SF-010

პროდუქტის დასახელება

ამ 01 (AM 01)

ავტორიზაციის მფლობელის დასახელება

AROMARCO, s.r.o

ავტორიზაციის მფლობელის მისამართი

Mlynská 15

 929 01 Dunajská Streda

 SLOVAKIA

პროდუქტის აღწერა და დახასიათება

1. საწყისი მასალები:

-  ევროპული წიფელი (Fagus sylvatica),

2. სპეციფიკაციები:

-გამხსნელი : ეთანოლისა და წყლის ნარევი (დაახლოებით 60/40 მას. %)

- მჟავა (ძმარმჟავით გამოხატული): 3,5 –5,2  გ/კგ

- კარბონილის ნაერთები : 6,0- 10,0 გ/კგ

- ფენოლები : 8,0 – 14,0 გ/კგ

3. სისუფთავის კრიტერიუმები:

- ტყვია: < 5,0 მგ / კგ

- დარიშხანი: < 3,0 მგ / კგ

- კადმიუმი: < 1,0 მგ / კგ

- ვერცხლისწყალი: <1,0 მგ / კგ

გამოყენების პირობები

სურსათის კატეგორია

მაქსიმალური დონე (გ/კგ)

01.4.არომატიზებული ფერმენტირებული რძის ნაწარმი, მათ შორის, თერმულად დამუშავებული პროდუქტები

 

0,60

01.6.3. ნაღების სხვა კატეგორიები

0,60

01.7. ყველი და ყველის  პროდუქტები          

0,60

01.8. რძის  ანალოგები, მათ შორის,  გამათეთრებლები   სასმელებში გამოსაყენებლად  (გრანულები ან თხევადი ფორმით)

0,60

 

02. ცხიმები და ზეთები. ცხიმისა და ზეთის ემულსიები

0,40

08.1.2. ხორცის ნახევარფაბრიკატი/ დამზადებული ხორცი

0,85

08.2. გადამუშავებული ხორცი

0,85

09.2. გადამუშავებული თევზი და თევზჭერის პროდუქტი, მოლუსკებისა და კიბოსნაირების ჩათვლით

0,80

09.3. თევზის ქვირითი (ხიზილალა)

0,80

14.2. ალკოჰოლიანი სასმელები, მათ შორის, მათი უალკოჰოლო ან დაბალალკოჰოლიანი შემცვლელები (ანალოგები)

0,02

15. მოხმარებისათვის მზა საუზმე (წასახემსებელი) და სნეკი (მსუბუქი საუზმე)

1,30

პროდუქტის ავტორიზაციის თარიღი

2014 წლის პირველი იანვარი

(*) – ბაზარზე განთავსებული იქნეს 2029 წლის 1 ივლისამდე

(**) − ბაზარზე განთავსებული იქნეს 2026 წლის 1 ივლისამდე

“.