დოკუმენტის სტრუქტურა
განმარტებების დათვალიერება
დაკავშირებული დოკუმენტები
დოკუმენტის მონიშვნები
ტექნიკური რეგლამენტის – საკვებდანამატების სპეციფიკაციების შესახებ დამტკიცების თაობაზე | |
---|---|
დოკუმენტის ნომერი | 379 |
დოკუმენტის მიმღები | საქართველოს მთავრობა |
მიღების თარიღი | 07/08/2019 |
დოკუმენტის ტიპი | საქართველოს მთავრობის დადგენილება |
გამოქვეყნების წყარო, თარიღი | ვებგვერდი, 12/08/2019 |
ძალაში შესვლის თარიღი | 01/01/2022 |
სარეგისტრაციო კოდი | 300160070.10.003.021399 |
|
ტექნიკური რეგლამენტის – საკვებდანამატების სპეციფიკაციების შესახებ დამტკიცების თაობაზე
|
მუხლი 1 |
სურსათის/ცხოველის საკვების უვნებლობის, ვეტერინარიისა და მცენარეთა დაცვის კოდექსის 75-ე მუხლის მე-2 ნაწილის, პროდუქტის უსაფრთხოებისა და თავისუფალი მიმოქცევის კოდექსის 56-ე მუხლის პირველი ნაწილისა და 58-ე მუხლის მე-2 ნაწილის შესაბამისად, დამტკიცდეს თანდართული „ტექნიკური რეგლამენტი – საკვებდანამატების სპეციფიკაციების შესახებ“.
|
მუხლი 2 |
სურსათი, რომელიც შეიცავს საკვებდანამატებს, რომელიც ბაზარზე განთავსებულია ამ დადგენილების ამოქმედებამდე და არ შეესაბამება ამავე დადგენილებით დამტკიცებულ „ტექნიკური რეგლამენტის – საკვებდანამატების სპეციფიკაციების შესახებ“ განსაზღვრულ მოთხოვნებს, დასაშვებია, ბაზარზე განთავსებულ იქნეს სურსათის „ვარგისიანობის მინიმალური ვადის“ ან „გამოყენებამდე ვადის“ ან „შენახვის ვადის“ გასვლამდე.
|
მუხლი 3 |
დადგენილება ამოქმედდეს 2022 წლის პირველი იანვრიდან. |
|
ტექნიკური რეგლამენტი – საკვებდანამატების სპეციფიკაციების შესახებ
|
1. ტექნიკური რეგლამენტი – საკვებდანამატების სპეციფიკაციების შესახებ ადგენს „საკვებდანამატების შესახებ ტექნიკური რეგლამენტის დამტკიცების თაობაზე“ საქართველოს მთავრობის 2016 წლის 23 დეკემბრის №585 დადგენილებით დამტკიცებული „საკვებდანამატების შესახებ ტექნიკური რეგლამენტის“ დანართ №1-ითა („სურსათში გამოსაყენებლად დაშვებული საკვებდანამატები და მათი გამოყენების პირობები“) და დანართ №2-ით („საკვებდანამატები, მათ შორის, გადამტანები, რომელთა გამოყენება დასაშვებია საკვებდანამატებში, სასურსათო ფერმენტებში, არომატიზატორებში, საკვებ ნივთიერებებში (ნუტრიენტები) და მათი გამოყენების პირობები“) განსაზღვრული საკვებდანამატების, მათ შორის, საღებავებისა და დამატკბობლების სპეციფიკაციებს.
2. საკვებდანამატების სპეციფიკაციებია: შენიშვნა: ეთილენოქსიდი (ოქსირანი) არ შეიძლება გამოყენებულ იქნეს საკვებდანამატების სტერილიზაციის მიზნით.
|
დოკუმენტის კომენტარები